Studiraj

N

Tri vrste studija

N

Tri razine studija

N

e-učenje

N

Nastava na hrvatskom i engleskom

tu dođe javaskipt generirana forma z odgovorima
FSB logo

Fakultet strojarstva i brodogradnje nudi zavidnu širinu i dubinu sveučilišnog stručnog obrazovanja, najširu i najdublju od svih tehničkih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na Fakultetu se izvode tri sveučilišna preddiplomska i diplomska studija iz područja strojarstva, brodogradnje i zrakoplovnoga inženjerstva.

NOVO!!!!!!!

Preddiplomski studij Mehatronike i robotike u postupku je prijave na Sveučilište u Zagrebu. Prvi upisi očekuju se sljedeće akademske godine (2021/22). Studij će omogućiti stjecanje interdisciplinarnih znanja iz mehanike, elektrotehnike, elektronike, robotike, automatike, programiranja, osjetnika, motora, mikrokontrolera. Velika potpora studiju je osnivanje Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije u sklopu kojega su nabavljeni roboti, informatička oprema, kontroleri i ostala oprema potrebna za izvođenje praktične nastave.

Vrste studija

Strojarstvo

Osim klasičnog strojarstva (mechanical engineering), unutar studija na FSB ustalile su se i discipline koje se na svjetskim visokim učilištima uobičajeno vode kao posebni studiji: materijalika (material sciences), proizvodno inženjerstvo (production engineering) i organizacija proizvodnje (industrial engineering).

Brodogradnja

Studij brodogradnje na Fakultetu strojarstva i brodogradnje (FSB) Sveučilišta u Zagrebu prilagođen je za izobrazbu magistara inženjera brodogradnje općeg profila koji će biti osposobljeni za rad u suvremenoj proizvodnji, da njome rukovode te da je razvijaju i usavršavaju, primjenjujući najnovije rezultate znanstvenih istraživanja.

Zrakoplovstvo

Kod koncipiranja studija korištena su iskustva i konzultacije sa nastavnicima sličnih studija u Delftu, Stuttgartu, Berlinu i Pragu. Utemeljeno je i znanstveno područje zrakoplovstvo i raketna tehnika u okviru polja Tehničkih znanosti Ministarstva znanosti i tehnologije, čime je osigurano uredno napredovanje u struci.

Ono što je danas znanost, sutra je tehnologija.

Razine studija

Preddiplomska

Preddiplomski studij u trajanju od 7 semestara, kojim se stječe akademski naziv baccalaureus struke

Diplomska

Diplomski studij u trajanju od 3 semestra, kojim se stječe akademski naziv magistar struke

Poslijediplomska

Poslijediplomski studij u trajanju od 6 semestara, kojim se stječe akademski naziv doktora znanosti

Organizacija

Zavoda

Katedra

Laboratorij

Iskustva studenata

“Oduvijek sam želio saznati gdje se svi oni silni fizikalni zakoni iz srednje škole primjenjuju u praksi. Kada god vidim pokvareni uređaj, ne mogu odoljeti da ga ne rastavim i pokušam popraviti. Želim svojim radom i znanjem doprinijeti tehnološkom napretku i razvoju čovječanstva i mislim da je FSB najbolji odabir za to!”

Dinko Brezak

Upisala sam FSB jer je to fakultet koji pruža mnoge mogućnosti, studiji i smjerovi pokrivaju široko područje tehničkih znanosti, a nakon završetka studija nude se različite prilike za zapošljavanje. Studiranje na FSB-u zna biti stresno, ali uz upornost, pomoć kolegica i kolega te pristupačnih profesora i asistenata, uspješno prevladavam sve izazove!

Jelena Brlić

“FSB zato jer matematika postaje puno zanimljivija u dimenzioniranju i optimiranju sustava. Zato jer volim stvarati nove vrijednosti i unaprijeđivati energetske sustave.”

Luka Lindić

Usporedi smjerove i odaberi najbolji studij za svoju karijeru

 

 

Nastavni plan i programKreni u istraživanje!