Uživaj

Temeljna i stručna znanja koje studenti nadograđuju tijekom sveučilišnih studija na FSB-u, praktičnu primjenu nalaze u brojnim izvannastavnim aktivnostima, studentskim udrugama i projektima. Kroz te aktivnosti studenti dodatno razvijaju opće kompetencije kao što su npr. komunikacijske i prezentacijske vještine, funkcioniranje u timu, odgovornost, poduzetnost, fleksibilnost, ili sposobnost rješavanja raznovrsnih (ne)tehničkih problema. Uspješno stjecanje tih vještina, kao i prilika mnogobrojnih kontakata s gospodarskim subjektima i FSB alumnima, studentima predstavlja izvrsno polazište za početak uspješne profesionalne karijere.

Udruga inovatora FSB

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI, STUDENTSKE UDRUGE I PROJEKTI

$

Veslačka regata

$

Regata "Plov za čisti Jadran"

$

Studentski zbor

$

Studentske udruge:

5

Hrvatsko udruženje studenata brodogradnje (HUSB)

5

Udruga inovatora FSB

Veslačka regata

Veslački susret osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje Hrvatske je akademska sportska priredba koja teži poticati i promicati veslanje kao akademski sport.

Susret priređuje Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Veslačkog saveza Grada Zagreba i HAVK Mladost na regatnoj stazi Jarun. Susret se održava svake godine u rujnu/listoapdu.

Iskustva studenata

“Učlanjenje u studentsku udrugu mi je najbolji potez koji sam napravio tijekom studiranja jer, osim stjecanja novih znanja, stekao sam brojna prijateljstva i putovao Europom.”

Bruno Dobrić

“Ono što FSB ima su mnogobrojne studentske udruge i organizacije koje osim stjecanja praktičnih znanja i vještina, nude i prilike za nova prijateljstva. Osobno za mene, najvažnije su one osobe koje sam upoznao i s kojima sam ostao u kontaktu od prvoga dana faksa, jer znam da su mi to prijatelji za cijeli život. To smo mi, FSB!”

Ivan-Pavao Boras

“Ja osobno dio sam HUSZ udruge. Iako mala, ostvaruje velike rezultate upravo zbog studenata koji su u njoj, velika srca i volje za novim znanjima i vještinama, te otvoreni za nova prijateljstva. Često smo znali ostajati i do 3 ili 4 sata ujutro u radionici kako bi odradili planirani posao, no na kraju dana vidiš sve ono što si svojim rukama, trudom i radom napravio i nije ti ničega žao.”

Matija Salamun

R

Plov za čisti Jadran

Sveučilišni nautički klub FSB-a svake godine organizira navigacijski Plov za čisti Jadran. Tijekom tri dana plova zaljubljenici u jedrenje tijekom jutra i dana uživaju u adrenalinskoj utrci jedrilica, a na večer uz laganu svirku i druženje smišljaju se nove strategije plova za pobjedu.

Studentska jedriličarska posada Fakulteta strojarstva i brodogradnje jedina je posada takve vrste na Sveučilištu u Zagrebu. U posadu se može učlaniti bilo koji student FSB-a, bez obzira na godinu i smjer studija te iskustva u jedrenju i plovidbi.

Posada je nastupila u Francuskoj na velikom internacionalnom studentskom događaju EDHEC Kup, na kojem svake godine sudjeluje više od 3000 europskih i svjetskih studenata. Na domaćoj regati u organizaciji Sveučilišnog nautičkog kluba FSB-a posada redovito zauzima jedno od prva tri mjesta.

Jedan od ciljeva postojanja ovakvog tima je učiniti jedrenje pristupačnim studenskom džepu kako bi se iskusile čari plovidbe pod jedrima. Jedini uvjet za učlanjenje u posadu je dobra volja!

Publikacija 'Život na FSB-u'

Publikacijom ‘Život na FSB-u’ želimo ti približiti tek jedan dio brojnih mogućnosti za studente. Preuzmi ju na linku ispod.

 

Preuzmi publikacijuProgram Smotre@FSB